Oktober 2019. Konference om uddannelse i Belhi /v Kirsten Rasmussen.

Den 16. oktober

For at åbne en dialog om skoleudvikling i Danusha, inviterede BGN og SEIT områdets politikere, centrale uddannelsesinstitutioner, skoleledere samt en journalist fra Nepali Post, til at deltage i et dialogmøde. Desværre var der opstået en anspændt situation, der forhindrede politikerne til at deltage, men blandt de fremmødt kom der en livlig debat, der udfordrede både politikerene og skolernes undervisningspraksis.

Dialogmødet: Ram Krishna Mandal og Aastic Yadav fortalte om deres visioner for- og arbejde med at forny undervisningstraditionerne i distriktet. Det sker allerede i de særlige dalit-klasser Ram Krishna og Aastic har oprettet, men de ønsker også at fremme en undervisningsform der i højere grad forbinder teori og praksis. Derefter præsenterede Kirsten Rasmussen BGNs visioner og strategier for “En børnevenlig Skole” i Belhi.

Selvom den efterfølgende gruppedebat manglede deltagelse af politikere, blev det en spændende udveksling, som mundede ud i en aftale om, at BGN skal afholde en uddannelseskonference først i det nye år, så vil Shyam Sundar Shashi arbejde hårdt på, at få politikerne i tale, så de også deltager.

Aastic Yadav
Education Team Belhi
Ram Krishna Mandal
Education Team Belhi
Avishek Shah
Education Team Belhi
Journalist Shyah Shashi
Nepali Post

,