Safepad

Safepad arbejder for bedre menstruations hygiejne i Nepal

Astrid Dahl skriver:

Safepad Nepal, et af BGN og SEIT nystartet selskab i Nepal, forhandler for tiden med NGO organisationen Mary Stopes International om at levere 10.000 pakker Safepad, som organisationen vil uddele i Nepal.

SEIT er også i færd med at planlægge to workshops om menstruationshygiejne i henholdsvis Kavre og Tihar, hvor Verdensbanken støtter et projekt om vand, sanitet og hygiejne.  Deltagerne i workshoppen vil være lokale institutioner, organisationer og repræsentanter. Efterfølgende vil der blive afholdt workshops i andre dele af Nepal.

Safepad Nepal forventer stor efterspørgsel efter genanvendelige menstruationsbind. Der er nu ansat 6 kvinder og mænd som syersker, 4 produktionsassistenter, 2 pakkere, samt en produktionsleder og en markedsføringsleder. Nogle er ansat på fuld tid, andre på deltid. Samtidig gør Safepad klar til at uddanne flere syersker, så Safepad vil være i stand til at efterkomme efterspørgslen på det nepalesiske marked.

Safepad Nepal er udviklet i samarbejde med firmaet Real Relief (som er et dansk selskab). Læs mere her.

Mary Stopes International er en international organisation, der først og fremmest arbejder med svangerskabsforebyggelse. Læs mere om dem her.

Pakning af Safepads.